Obszary zastosowań OKS 536
- Suche smarowanie w przypadku dotychczasowego stosowania pasty lub proszków
- Smarowanie wysoko obciążanych łańcuchów w zakresach temperatury uniemożliwiających stosowanie olejów lub smarów, m.in. w piecach żarowych, do wypalania i piekarnikach stosowanych do produkcji tub aluminiowych, instalacjach lakierniczych lub piekarniczych
Produkt OKS 536 stworzony do zastosowania w wielu branżach
Produkty OKS są zaprojektowane z myślą o wydajnej pracy na maszynach i urządzeniach o różnym przeznaczeniu. Znalazły zastosowanie w większości sektorów przemysłowych:
Zalety i korzyści
- Bez zastrzeżeń pod względem higieny w rozumieniu niem. przepisów LFGB
- Dopuszczenie LGA Nürnberg (Krajowy Instytut Rzemiosła w Norymberdze) do stosowania w przemyśle spożywczym
- Rejestracja NSF H2
- Ekonomiczność dzięki niskiemu zużyciu
- Optymalna ochrona przed zużyciem pod wysokim ciśnieniem i w ekstremalnych temperaturach
- Mieszalny z wodą w proporcji maks. 1:5
Wskazówki na temat zastosowania
W celu uzyskania optymalnej przyczepności należy najpierw oczyścić powierzchnie, najlepiej mechanicznie, a następnie uniwersalnym środkiem czyszczącym OKS 2610 lub środkiem czyszczącym wersji w spray OKS 2611. Spryskiwane powierzchnie muszą być metaliczne, nielakierowane i suche. Wstępne chemiczne lub mechaniczne przygotowanie powierzchni może wydłużyć żywotność lakieru ślizgowego. Lakier ślizgowy przed użyciem starannie wymieszać. Aplikację wykonuje się optymalnie metodą natryskiwania lub zanurzenia, w szczególnych przypadkach również przez nanoszenie równomiernej cienkiej warstwy na przygotowane powierzchnie. Unikać lokalnych nadmiarów (np. nosków). Warunki schnięcia i utwardzania według poniższych danych technicznych. W przypadku smarowania łańcuchów ustalić ilość i częstotliwość dosmarowywania odpowiednio do warunków stosowania. Możliwe jest dosmarowywanie za pomocą systemów automatycznych, lecz również za pomocą pędzla, olejarki itp. Należy przestrzegać wskazówek producenta maszyny i łańcucha.
Opinie
There are no reviews yet